В първите дни на новата 2022 г. се наблюдава активизиране на

...
В първите дни на новата 2022 г. се наблюдава активизиране на
Коментари Харесай

Измамници събират такси от името на "Български пощи"

В първите дни на новата 2022 година се наблюдава активизиране на измами от името на „ Български пощи “, сигнализираха от сдружението.

Фалшиви електронни известия се разпращат от името и даже с логото на " Български пощи " често под формата на анкети или игри, в които се афишира, че получателят ще получи награда – мобилен телефон. За задачата измамниците желаят получателят да удостовери присъединяване като предостави лични данни (електронен адрес, данни от дебитна или кредитна карти и др.) и да заплати такса.

В някои случаи се изпращат подправени известия, в които се уведомява, че клиентът има пратка и би трябвало да заплати избрана сума за нейното приемане, за освобождение от митница или за коригиране на адрес.

Във подправените имейли се изисква получателят да даде и данни от банкова карта.

„ Български пощи “ ЕАД обръща внимание, че не изпраща тези известия, не организира анкети или игри, не раздава награди, не изисква по имейл възнаграждение on-line на такси за доставка или освобождение от митница и при никакви мотиви не изисква персонални данни от дебитна или кредитна карта за доставката, както и такса за тази доставка.

Дължими такси и държавни вземания се заплащат единствено в пощенската станция при доставката на пратката, акцентират от " Български пощи ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР